De ce uncopyright?

După ce am cîntărit bine, dacă să fac un blog cu Copyright sau unul fără drepturi de autor, am ajuns la concluzia aceasta: nu are sens să fac Copyright.

De ce?

Copyright înseamnă că autorul unei lucrări își protejează drepturile de proprietar, cu scopul de a beneficia doar el de pe urma muncii lui, conferind unicitate și alte așa zise „beneficii”. Înseamnă că pui stăpînire totală pe lucrul pe care tocmai l-ai produs, ești proprietar cu drepturi depline și nimeni nu-l poate folosi fără consentul tău.

Ei bine, eu cred că în ceea ce am și scriu aici pe blog, nu pot pune o licență All Rights Reserved, din mai multe motive.

1. Nimic din ceea ce am nu-mi aparține. Nici măcar eu nu-mi aparțin mie. Totul se cuvine să se raporteze la Dumnezeu. Cu acest blog încerc ca eu să nu mă văd, să mă „minimalizez”, ca El să se „maximizeze”.

2. Ceea ce am, am primit gratis, în dar. Nu eu am ales să mă nasc, totuși, iată-mă scriindu-ți. Viața e un dar gratis, dar foarte scump. Dar ceea ce e cel mai important, e că am primit mîntuire gratis, fără ca eu să trebuiască să fac ceva, prin urmare, vreau să zic și eu altora despre această mîntuire și despre harul Lui nespus de mare pe gratis.

3. Nu aș avea cum să beneficiez în nici un mod de pe urma a ceea ce scriu, la fel cum nu aș putea fi afectat în nici un mod dacă cineva îmi preia conținutul. Scriu din pasiune, mă simt bine făcînd aceasta, și îmi place să dăruiesc și altora din experiența mea de viață cu Domnul meu. Asta e gratis, deci uncopyrighted.

4. Este o mare păcăleală pentru mulți care își fac Copyright pe blog, în majoritatea cazurilor, excepție făcînd blogurile mari, sau bloguri de nișă (de exemplu cineva care scrie poezii, le-ar putea vinde într-un volum tipărit, prin urmare e normal să-și facă o licență All Rights Reserved).

5. Pentru a reduce fricțiunea dintre mine și cititor, pentru a scuti din timpul în care tu îmi trimiți email să-mi ceri aprobare (îmi place să cred că există oameni care procedează așa) iar eu îți dau binecuvîntarea mea, în toate cazurile.

Prin urmare, poți prelua întreg conținutul blogului, fără acordul meu, cu sau fără să specifici autorul sau link-ul spre sursa ta.

Totuși, nu uita că mîntuirea e gratis, dar asta nu înseamnă că nu a costat nimic! Dimpotrivă, a fost nevoie de sîngele Fiului lui Dumnezeu pentru acest lucru, care reprezintă cel mai mare preț plătit de cineva vreodată. Prin urmare, dacă îți dau voie să iei orice de la mine, totuși te apreciez și te încurajez să-mi acorzi credit pentru munca mea de aici.

Disclaimer: nu sînt împotriva Copyright-ului, doar că am decis că nu se potrivește cu blogul și activitatea mea. Nu încurajez sub nici o formă preluarea de articole sau distribuirea lor în scop comercial, nu încurajez plagiatul sau orice altă formă de încălcare a drepturilor de autor, sau a regulilor etice ale online-ului, fie ele scrise sau nu.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.