Mai este loc la nunta Ta?

Azi apelez la acea latură poetică a ta, unde versurile vor împletite de muzică. O cîntare superbă…

Isus iubit, când vei veni
Mireasa Ta pentru-a rãpi,
Ce scump-a fi aceea zi,
O, Mire drag, de ce nu vii?

Refren:
Mai este loc la nunta Ta
Unde doresc şi mult aş vrea
Sã fiu chemat de Tin’ ISUS
Şi sã ne bucurãm nespus.

Mireasa Te va astepta
În haine albe ca de nea;
Ce bucurie mare-a fi
O, Mire drag, de ce nu vii?

Când marea nuntã s-a serba,
Sus în Împãrãţia Ta
Ce veselie mare-a fi,
O, Mire drag, de ce nu vii?

Aş vrea Isus iubit, aş vrea
Sã ies şi eu ‘naintea Ta,
În haine albe îmbrãcat,
O, Mire scump şi minunat!

Acum urmează o încercare chiar foarte stîngace de-a mea de a traduce în engleză aceste versuri. Nu am idee dacă ele există traduse deja traduse. Am încercat să rămîn fidel mesajului cît şi cuvintelor apoi am încercat să păstrez puţin şi rima versurilor ca să sune bine-n coadă. Aproape că nu mi-a ieşit de loc. Dar pentru că este prima mea încercare de acest fel, nu m-am supărat. Am mari probleme cu engleza, de aceea şi fac un blog bilingv, ca să învăţ. Postările principale le am în limba română, că doar scriu pentru neamul meu, iar cele din engleză le poţi ignora dacă nu le înţelegi. Chiar mi-aş dori mult dacă cineva mi-ar da propria variantă a cîntării traduse în engleză. Poţi de asemenea să-mi comunici dacă doreşti traducerile celorlalte articole, însă aici ai deja traducere mai sus, cît de cît. Here I go:

Oh Jesus loved, when shall thy make
Your bride to take
How wonderful that day will be
Oh, Lovely Groom, why don’t You come?

Chorus:
Is there still room on Your wedding
The place I long for an craving
To be called by You, oh Jesus
And our rejoice be full.

Your bride shall wait
Clothed in white like snow
Great rejoice shall there be
Oh, Dear Groom, why don’t You come?

The great wedding shall be celebrated,
Up there into Your very Kingdom
Great rejoice shall there be
Oh, Dear Groom, why don’t You come?

I’d long for, Dear Jesus, and I crave
To stand before Your grandness
Whitely clothed like snow
Oh, Dear Groom, we come and bow.

Iar ca regulă, aproape că îmi dau lacrimile de fiecare dată cînd cînt această cîntare. E de-a dreptul superbă, scrisă în suferinţă şi lipsă, nicidecum la un laptop, pe foi mînjite poate şi păstrate cu sfinţenie pentru aceste momente de inspiraţie. Cu adevărat o casă de jale şi vremurile de prigoană înţelepţesc inima. Sînt de căutat acestea. Ce-ţi foloseşte belşugul de acum dacă ţi-ai pierde sufletul? huh?

N-am mai ascultat de mult melodiile şi cîntările moderne. Pe unele nu le înţeleg, altele sînt de-a dreptul reci şi fără noimă. Cînd scrii cu creierul, fără inimă, nu te aştepta la prea multe. Aşa se scrie acum, din lipsă de inimi înţelepte: rece şi fără noimă. Cîntarea de mai sus e scrisă de un om, pentru oameni, şi se cunoaşte. Prefer să mă întorc la zăpezile de altădată şi fiu pasibil de eticheta „învechit” decît să mă prefac că îmi place muzica contemporană. Ei bine, să nu fiu înţeles greşit, îmi plac destule cîntări noi, dar „destule” nu înseamnă „multe” şi cu atît mai puţin nu înseamnă „toate”. Destule înseamnă un număr restrîns.

Nu-mi place să pun filme de pe Youtube, dar vreau neapărat şi simţi şi tu frumuseţea versurilor de mai sus acompaniate de muzică. Ce-ar fi viaţă fără muzică? Ar fi tot una cu o lume fără soare. Poţi scoate soarele din lume? Încearcă să asculţi şi cu inima, nu doar cu urechile. Audiţie plăcută:

Mai este loc la nunta Ta?
Aş vrea mult să fie loc şi pentru mine doar ca un servitor, ca să pot să Te privesc, Mire scump, şi să-Ţi sărut picioarele…

9 gânduri despre &8222;Mai este loc la nunta Ta?&8221;

 1. Salutare ! Mulţumesc frumos pt aprecierile tale, să revii ! Curînd voi posta notiţele mult mai complete ale studiului despre Duhul Sfînt al lui Dumnezeu. În acelaşi timp, voi continua expunerile despre Acesta şi voi include pe blogul meu înregistrările audio. Văd că te ţii serios de treabă pe al tău. Felicitări !

 2. Într-adevăr versurile sunt frumoase. Sunt genul de versuri simple dar cu un mesaj clar.

 3. Însă eu cred că sunt mai mult decât ‘destule’ cântări ce pot fi catalogate drept scrise ‘din inima’.

 4. Cu siguranta va fi loc la nunta Lui pentru toti cei care L-au primit si in viata carora a lucrat :) .

 5. Vanblogh,
  Bine ai revenit, îmi face plăcere să te am prin preajmă. Să fii sigur că o să revin la tine. De fapt, intru aproape zilnic, pentru că ai un blog original cu un iz aparte, care, pentru mine, se individualizează mult de multe alte bloguri sau siteuri. Sigur că mă ţin de treabă, doar sînt în plină sesiune şi am timp suficient :)

  Anamaria,
  Ai mare dreptate, foarte multe cîntări pot fi trecute la categoria „scrise din inimă”. Eu acolo mă refeream strict la cîntările… foarte moderne, apărute de curînd care nu ştiu de ce, nu prea mă încăltesc aşa tare… da, sînt multe astfel de cîntări scrise din inimă. Dau ca exemplu doar cele peste 1000 de cîntări şi imnuni ale lui Nicolae Moldoveanu…

  Eva,
  Sînt copleşit cînd ştiu că voi fi primit acolo… loc la nuntă va fi, doar în Casa Tatălui sînt multe locaşuri, nu? Însă e important să ne întrebăm fiecare: mai este loc la nunta Ta, Doamne, şi pentru mine? Sînt netrebnic şi nu merit nimic, dar totuşi, mai este loc? E… adînc, să zic…

  Cristina,
  Aşa este. A ştiut Domnul de ce a inventat muzica, nu? În plus, să nu uităm că în Împărăţia Sa vom cînta o veşnicie :)

 6. Intr-adevar e o intrebare pe care toti trebuie sa ne-o punem. Suntem toti doar niste robi netrebnici, dar totusi El ne ofera posibilitatea de a participa la nunta Lui. Daca vom fi acolo sau nu… cred ca cea mai indicata cale de a afla raspunsul este prin citirea zilnica a Evangheliei.

 7. Multumesc ca mi-ai adus aminte de cantarea asta! E asa plina de dor, si culmea, desi nu mai suferim aproape deloc lumea in care traim, parca suntem totusi prea putin doritori dupa ceea ce va urma!..

  Iti doresc un an binecuvantat!

 8. Sîntem puţini doritori tocmai pentru că nu mai suferim. Dacă ne simţim bine aici, de ce să dorim să plecăm?

  Mulţumesc. Un an binecuvîntat să ai şi tu!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.