Meditațiile mele

Pe această pagină am strîns meditațiile mele, mai mult sau mai puțin inspirate din prisma umanului dar cu siguranță șoptite de Cel a cărui Nume e prea sfînt ca să stea pe buzele mele și să nu merit să mor. Mă rog să te ajute și să-ți folosească acestea.

„E o onoare şi un privilegiu să fii zdrobit de mâna lui Dumnezeu. Tocmai apropierea ei poate aduce sfinţire.”

„Fiecare om este o nouă oglindire a dragostei perfecte a lui Dumnezeu.”

„Dragostea Lui perfectă mai poate fi percepută şi din faptul că El, Absolutul, a ales să Îi pese şi să dea cinste nouă, care suntem relativ, nimic.”

„Un lucru ciudat se întâmplă cu Apa Vieţii: dacă bei din ea ori nu-ţi va mai fi sete în veac, ori ţi se va face sete din ce în ce mai tare. Ambele cazuri sunt bune. Oricum ai întoarce-o, ai nevoie de ea.”

„Vrei să-L descrii? Spune până se termină ţărmul îndurării Lui, apoi îţi voi da altceva de zis, ca să-I poţi începe descrierea.”

„Sfânt? Dacă pe fruntea fiecărui om mântuit, în cer, ar scrie “Sfânt”, tu ce fel de sfânt ai fi… sau eşti acum?”

„De fiecare dată cînd îți vine să te justifici în față lui Dumnezeu sau cînd crezi că ți s-a făcut o nedreptate din partea Lui, gîndește-te că chiar dacă printr-o situație inimaginabilă, printr-o răsturnare de situație, fantastică, de neconceput, Dumnezeu ar decide să-și trimită toți sfinții în iad, chiar și așa El ar fi îndreptățit s-o facă, pentru că El este Dumnezeu și nu are nevoie de părerea ta atunci cînd El „comite nedreptăți”.”

„Noi nu avem nevoie de oameni povestitori de exemple ci de exemple de oameni.”

„Oamenii nu au nevoie de o definiție a creștinismului ci de o o demonstrație a creștinismului.”

„Ca să te poți dărui în întregime celor de lîngă tine, trebui mai întîi să te dăruiești în întregime lui Dumnezeu. Tot ce nu e a lui Dumnezeu e al diavolului, iar diavolul, spre deosebire de Dumnezeu, e tare zgîrcit – el nu dăruiește.”

„Chiar dacă Cerurile ar sta deschise ca într-o vitrină, ar fi degeaba, pentru că nimeni n-are putea descrie sau înțelege ce este acolo.”

„Conform Bibliei, nici o altă dragoste nu e mai mare decît cea care își jertfește viața pentru aproapele său. Mă gîndesc că atunci cînd mori pentru cel de lîngă tine, de fapt, pleci chiar în acel moment în Cer cu cea mai mare dragoste posibilă pe care ai putea s-o ai aici pe pamînt. Ce poate fi mai de dorit decît să fii luat Acasă avînd în tine cea mai mare dragoste ?”

„Și-au răstignit 3 tîlhari: unul a murit în păcat, unul a murit față de păcat și Celălalt a murit pentru păcat.”

„Așa cum lumina este esența fiecărei fotografii la fel ar trebui ca Lumina să fie esența vieții fiecărui om.”

„El nu a venit să moară doar pentru a săvîrși ci și pentru a desăvîrși mîntuirea.”

„Toți oamenii mor. Puțini oameni ajung să trăiască vreodată.
Toți oamenii au candele. Puțini oameni au ulei în ele.”

„Degeaba ai blog dacă nu-L ai pe Dumnezeu.”

„Cînd Lumina dispare, nu se mai fac fotografii.”

„Pentru ca noi să ne suim la El, a trebuit mai întîi ca El să se coboare la noi.”

„Creştinismul fără Hristos seamănă mai degrabă cu o cruce goală, pe care nu a fost nimeni vre-odată.”

„Toată creația Lui vorbește despre El… mai puțin unii dintre noi.”

„Poate că fotografia ar trebui să ne aducă cel mai mult aminte de moarte: așa cum te surprinde, așa rămîi pentru totdeauna.”

„Nu există trăire în Hristos dacă nu se pleacă de la crucea Lui și se întoarce tot acolo.”

„Cred cu tărie că vom da socoteală de lucrurile pe care le-am făcut, dar mai cu seamă de cele pe care nu le-am făcut. A-ți trăi viața fără să dai tot ce poți din tine e ca și cum ai face București-Pitești doar cu treapta a doua: ajungi la destinație, dar cu regretul că ai fi putut să mergi și cu treapta a cincea.”

„Secretul vieții tale publice ar trebui să fie viața ta intimă cu Dumnezeu.”

„Adu-ți aminte că ceea ce pleacă de la minte ajunge tot la minte, și ceea ce pleacă din inimă ajunge tot la inimă.”

„Cerul este plin de untdelemn pentru vasele ce nu au fost aduse niciodată ca să fie umplute.”

„Dragostea din Dumnezeu pentru aproapele tău e fără motive, deoarece dacă ai avea nevoie de motive ca să iubești, odată ce acestea vor dispare, va dispare și dragostea. Nu vei mai avea pentru ce să arăți dragoste. Ar trebui să iubești și… și punct.”

„Ne place să spunem că am intrat pe ușa cea strîmtă, dar de prea multe ori uităm că și calea este strîmtă, nu doar ușa.”

„Minunile dispar atunci cînd considerăm posesiunile, circumstanțele și relațiile noastre drept normale, firești să ne aparțină, obișnuite. Minunile apar atunci cînd realizăm că posesiunile, circumstanțele și relațiile noastre atîrnă de cum se înclină bagheta Marelui Dirijor.

Cei ce nu mai văd minuni în viața lor sînt cei ce consideră că toate lucrurile sînt normale și se cuvine să le aparțină sau să li se atribuie.”

„Atunci cînd nu mai ai nimic, descoperi că Dumnezeu este tot ce ai nevoie.
Atunci cînd nu mai ești nimic, descoperi că Dumnezeu este totul.
Atunci cînd ești părăsit de toți, descoperi că Dumnezeu nu a plecat niciodată de lîngă tine, erai doar tu cel care nu-L vedeai din cauza celor ce te-au înconjurat odinioară.”

„Am învățat că Dumnezeu, deși doare, te îndoaie într-atît cît să te transforme într-un sfînt, dar niciodată nu te va rupe în bucățele. Tot ce sfarmă în bucățele iremediabile sînt doar planurile și visele noastre. L-aș numi Năruitorul de vise.”

„Am învățat că o fotografie reușită nu ține deloc de cît e de performant aparatul foto ci ține de cine apasă declanșatorul, cînd îl apasă, de ce îl apasă și ce urmează să rămînă imprimat pe senzorul fotografic.

Tot așa este și cu viețile noastre: reușita nu ține deloc de cît de performanți dorim să fim, ci ține de Cine ne apasă ca să devenim sfinți, cînd găsește El timpul potrivit ca să ne apese, de ce ne apasă pe răni și defecte și ce urmează să rămînă imprimat în Cartea Vieții.”

„Cu cît îți dai seama mai mult de stricăciunea ființei tale neputincioase, cu atît reușești să vezi mai mare harul și dragostea lui Dumnezeu pentru tine.”

„Viața e grea, dar merită zîmbită.”

„Viața adevărată începe începe atunci cînd începi să faci ceea ce Dumnezeu vrea de la tine să faci – nu există nici un alt scop mai măreț și desăvîrșit decît acesta pentru care să merite să trăiești.”

„Atunci cînd sosește noaptea și îmi așez capul pe pernă nu-mi mai rămîne nimic decît Tu, Doamne – adică nimic decît totul. Sunt binecuvîntat și adorm în liniște, Doamne, pentru că Tu lucrezi și în schimbul de noapte.”

„Creștinismul nu are o definiție, are o demonstrație.”

„Dacă într-adevăr ești bolnav de dor după Domnul, atunci cu siguranță nu are rost să te întrebi de ce ți-e rău pe acest pămînt sau de ce nu te simți bine. Doar ești bolnav, nu?”

„Oamenii zic că toți profită de un om care este prea bun. Nu e adevărat! Nu toți profită de Singurul care este Bun, adică Tatăl nostru cel ceresc!”

„Mereu mă întreb dacă eu am găsit pacea sau… Pacea m-a găsit pe mine?”

„Pentru ca o minune să aibă loc este nevoie de două lucruri: de o situație imposibilă și de o credință fără hotare.”

Andrei Jităreanu (citește despre mine)

uncopyrighted

5 gânduri despre &8222;Meditațiile mele&8221;

 1. „Pentru ca o minune să aibă loc este nevoie de două lucruri: de o situație imposibilă și de o credință fără hotare.”

  Buna seara Andrei,
  Despre minuni vreau si eu sa-ti impartasesc. Dumnezeu si-a aratat o data in plus iubirea sa nemarginita iar marturia acestui lucru doresc sa o cuprind in posturile de pe blogul http://www.alcoolism.info. Imi doresc ca aceasta marturie sa ofere mangaiere si speranta familiilor in care exista problema a alcoolului, in special cele care nu-l cunosc pe Hristos. Rugamintea mea sa ma ajuti in promovarea lui. Este inca in constructie dar este momentul sa iasa in lume. Daca macar un suflet va gasi alinare si nadejde, daca macar un suflet Il va cauta pe Isus, atunci munca mea si amabilitatea ta vor fi rasplatite.
  Iti multumesc!
  In numele lui Isus Hristos, cer binecuvantarile cerului asupra ta!
  Simona

 2. Simona, te-am adăugat la blogroll. Mă rog să fie folositor în mod real ceea ce faci tu acolo. Nu uita că despărțită de El nu poți face nimic, nu poți scrie acel blog. Să fii binecuvîntată! Și bine ai venit!

 3. Bine ai venit pe blog, Virginia! Mulțumesc de aceste meditații :) Am intrat pe blog la tine și am văzut că ai lucruri frumoase. Mult spor în continuare și rămîi binecuvîntată de El!

 4. Multumesc de vizita si i-ti doresc continua inspiratie Divina in scrierea articoleleor!
  Numai Har si Binecuvantari!!
  See you on twitter!!
  Virginia Brasov

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.