Înscrie-te la rugăciune!

Înainte de a continua maratonul, aș dori să postez aici o pagină nouă pe care am creat-o de curînd. Recomand s-o folosești cu încredere.

Știu că nu e prea atractiv în zilele noastre atunci cînd cineva te îndeamnă să te rogi și să practici rugăciunea. Te cred că nu prea ai chef să faci asta, știu că te rogi de mult și parcă niciodată nimic nu se întîmplă, dar totuși n-ai vrea să continui să te rogi? Dumnezeu ne că dacă cerem ORICE în Numele Lui, El ni-l va da, iar asta e o promisiune. Bine, acum intervin mai multe lucruri, lucruri care nu le primim pentru că nu vrea El să ni le dea (încă), lucruri pe care le cerem cu gînd să risipim ori care nu ne va folosi decît nouă. Orice răspuns cerut cu o atitudine necorespunzătoare sau nu după voia lui Dumnezeu va avea un NU atașat de el la întoarcere. De aceea este important cu ce gînd cerem și dacă este după voia Lui.

Mă gîndesc ca pe această pagină să încep să strîng(em) motivele de rugăciune, ale mele și ale tale împreună cu ale altora și să ne rugăm unul pentru celălalt. Și să postim. Da, trebuie să și postim atunci cînd avem această posibilitate. Eu de obicei postesc vinerea, deoarece e la sfîrșit de săptămînă și toate grijile și apăsările adunate pînă atunci se pot descărca în voie prin intermediul acestui paratrăsnet, numit post și rugăciune. E un fel de catharsis pentru mine, o eliberaare, ba mai mult, un fel de întoarcere la Sursă. E minunat.

Tu îți poți alege oricare altă zi care îți convine (poate sîmbăta, ori poate într-o zi cînd ai mai puține cursuri la facultate) și să începi să postești și să te rogi. Dacă nu pentru ceilalți, atunci măcar pentru tine. Nu doar sufletul, ci și trupul îți va mulțumi. Știai că postul este o metodă destul de eficientă de a mai elimina din toxinele corpului?

Dacă pînă acum am vorbit doar eu, o să las să vorbească puțin și Scriptura, pentru că, nu-i așa, ce-ar fi cuvintele fără o Autoritate? Ce contează că am înșiruit eu pînă acum 4 alineate dacă nu aș avea autoritate. După cum spuneam:

Îndemn la rugăciune:

„Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii.” Efeseni 6:8

Siguranța rugăciunii ascultate:

„Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.” Ioan 16-24

„Dacă rămâneţi în Mine, şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da.” Ioan 15-7

De ce nu ne sînt ascultate rugăciunile?

„[…]Sau cereţi şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău, cu gând să risipiţi în plăcerile voastre.” Iacov 4:3

Și cîteva citate despre rugăciune:

„Postind, trupul învață să se supună sufletului. Rugîndu-ne, sufletul învață să supună trupul.” (William Secker)

„A numi răspunsul la o rugăciune „extraordinar” arată nevoia noastră de credință. Este natural ca Dumnezeu să răspundă la rugăciune: normal, nu extraordinar.” (Anonim – The Kneeling Christian, circa 1930, ch. 4.)

„Doar atunci cînd orice am face este în Numele Lui primim orice am cere în Numele Lui.” (Anonim)

„Postura în care ne rugăm este imaterială. Dumnezeu ne va asculta și stînd în genunchi, jos, în picioare, mergînd sau lucrînd.” (Anonim)

„Rugăciunea este suflarea vitală a unui creștin. Nu este ceea ce-i dă viață, dar este o dovadă că este în viață. (Oswald Chambers)

„Orice sfînt este Templul lui Dumnezeu. Iar cel ce-și cară Tempul cu el, se poate duce să se roage oricînd dorește!” (Augustin)

„Rugăciunea îl face pe un om să înceteze din a mai păcătui sau dacă nu, păcatul îl va face pe om să înceteză să se mai roage.” (John Bunyan)

4 gânduri despre &8222;Înscrie-te la rugăciune!&8221;

 1. Foarte frumoasa initiativa cu adunarea motivelor de rugaciune. Cred ca este greu de gestionat un astfel de proiect, dar cu multa Vointa si Ajutor de Sus vei reusi.
  Imi dau seama ca pentru a scrie un astfel de articol ai consumat mult timp, dar din punctul meu de vedere a meritat, m-am „hranit” cu o lectura placuta, mi-ai amintit de lucruri poate amortite in mintea si inima mea. Intr-adevar Domnul este Bun si asculta rugaciunea noastra cand este facuta cu credinta.
  Motive de rugaciune: inspiratie, invatarea limbii germane, sanatate, o inima cu mai mult drag pentru Domnul.

  Succes cu acest plan!

 2. Liana, bine ai venit în primul rînd!

  Eu mă bucur că ai avut o lectură plăcută. Știi, nu e greu de gestionat un astefel de proiect din moment ce nu se înscrie aproape nimeni :) Din cei cîteva sute care au intrat aici de cînd am publicat articolul ești singura care a răspuns :) mă gîndesc că ceilalți n-au nevoie de rugăciune, cine știe…

  O să mă rog pentru motivele tale. Cred că de o inimă cu mai mult drag pentru Domnul am nevoie și eu. Cu siguranță. Roagă-te pentru asta.

 3. Si eu voi tine post maine pentru calauzire, intelepciune, putere si dragoste in slujire. Tu pentru ce vei posti maine, Andrei?

 4. Pentru niște decizii pe care trebuie să le fac… și pentru o inimă care să-L dorească mai mult, să-L caute mai mult… pentru că simt că m-am amorțit în ultima vreme. Am nevoie de El.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.