The Guardian

Sunt sigur că mulți știu filmul din titlu, dar ceea ce vreau să spun astăzi este ceva la care poate nu te-ai gîndit încă.

Filmul are o încărcătură puternică emoțională și multe lucruri ce ne poate învăța despre viață. Cele la care m-am gîndit și m-au impresionat cel mai mult le voi așterne astăzi, aici.

Iată și trailerul:

Interpretarea mea a fost următoarea:

Fiecare om are în viață o misiune, o slujbă de îndeplinit. Fiecare este ceva: înnotător, alergător, pescar, medic. Iar această slujbă, această menire durează tot atît cît durează și viața. Cînd închizi ochii definitiv, atunci poți spune că ți-ai terminat alergarea și înnotul. Pînă atunci, faci așa cum spune personajul din film, cînd răspunde la întrebarea: „Cum decizi cine trăiește și cine moare?”

Înnot cît de repede pot, cît de tare pot pentru cît de mult timp pot, și marea ia restul.

Treaba nostră nu este să stăm pe pat și să citim toate acele cărți frumoase și utile despre cum să-ți faci treaba prin viață. Oh, nu, ci după ce le-ai citit de duci și aplici, te duci și înnoți prin furtună. Asta e menirea ta în viață. Să înnoți cît te țin plămînii, mîinile și picioarele și să pescuiești oamenii aflați în pericol de moarte. Tu faci cît poți, cu ajutorul Lui. De restul la care nu ai ajuns, are El grijă.

Iar dacă este nevoie, te sacrifici. Tu nu ai nimic de pierdut, pentru că dacă viața ta s-a terminat, s-a terminat și misiunea. Nu ai pierdut nimic, ci ai cîștigat… o altă viață. Iată scena de încheiere a filmului:

Unii oameni sunt cunoscuți pe pămînt drept… legende, oameni a căror nume stă pe buzele multor oameni. Pe unii nici nu-i cunoaștem, dar sunt sigur că sunt legende acolo în Cer. Spuneam cîndva că

este știut faptul că nu există dragoste mai mare decît ca cineva să-și dea viața pentru aproapele său. Nu-i așa că e minunat ca să te prindă momentul morții tale exact în momentul în care ți-ai dat viața pentru el? Clipa morții te va surprinde iubind cel mai mult.

Îți faci treaba și misiunea cît de bine poți, cît de tare poți, pentru cît de mult timp poți, tot timpul cu putere de la El, iar acolo unde tu nu ai ajuns, fii sigur că El se ocupă de restul. Nimeni nu e dator să salveze pe toată lumea, dar fiecare e dator să salveze cît poate.

Iată și soundtrack-ul:

Never let goBrian Adams | Descarcă ↓

Articol scris de Anddij
Înnot cît de repede pot, cît de tare pot pentru cît de mult timp pot, și marea ia restul.

Un gând despre &8222;The Guardian&8221;

  1. …şi, spre deosebire de film, noi suntem răsplătiţi la sfîrşit cu o cunună…pe care El Însuşi ne-o va da. Minunat.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.