Unde începe viața omului?

”Nu-ți fie frică că ți se va sfîrși viața. Fie-ți frică că nu va începe niciodată.” – Grace Hansen

Unde începe viața fiecărui om? La naștere? Atunci cînd termini o facultate? Atunci cînd te angajezi? Atunci cînd te căsătorești? La primul copil?

Dacă e să fac un chestionar, lucrurile amintite mai sus ar primi suficiente voturi pentru. Deși noi, creștinii, poate că într-adevăr nu punem accent pe lucrurile enumerate anterior, avem noi totuși suficiente momente cu o importanță majoră pentru viața noastră. Pentru unii părinți contează ca copilul să fie credincios DAR să-și ia un soț/soție ceva mai înstărit/ă. Contează să termine pastorala, să devină „cineva” (de parcă școala face pe om), contează să te descurci în viață, să trăiești decent sau altele. Deși spunem că nu suntem materialiști, suntem.

Deci, unde începe viața omului? Biblia ne spune că Domnul ne cunoaște într-un mod intim încă din pîntecul mamei. Totuși, a te naște pe pămînt nu e echivalent cu a începe o viață adevărată. Toți oamenii mor însă puțini au trăit cu adevărat… dacă mă-nțelegi.

Viața adevărată începe atunci cînd îi dai un sens. O viață fără sens, fără scop și fără nici o țintă este o viață moartă ce nu merită trăită. Ne place să știm că avem ceva de făcut, că suntem utili și că îndeplinim ceva. Viața începe cu moarte. O zi moare ca să se nască alta, sămînța moare mai întîi și apoi dă rodul. Tot astfel, și viața noastră adevărată atunci cînd murim față de stilul de viață păcătos, facem stînga împrejur și ne îndreptăm cu fața spre Creator. În acest moment putem spune că viața începe, că viața a căpătat un sens, un scop și o țintă.

Dar nu la nașterea din nou se rezumă adevărata viața. Viața se rezumă și în alte lucruri, anume în a parcurge restul vieții ce ți-a rămas în dependență de singurul ce poate da viață. Viața începe începe atunci cînd începi să faci ceea ce Dumnezeu vrea de la tine să faci – nu există nici un alt scop mai măreț și desăvîrșit decît acesta pentru care merită să trăiești.

*foto: Billy Simon

Te-aștept, IsuseCătălin și Ramona Lup | Descarcă ↓

3 gânduri despre &8222;Unde începe viața omului?&8221;

  1. Zic si eu ca da, viata omului incepe cand se intoarce la Domnul, dar ca ajungi de fapt sa simti ca traiesti numai cand iti gasesti locul in lumea aceasta. Locul pregatit de El pentru tine. Misiunea ta aici pe pamant. Asa cum a prestabilit-o El. Cand nu doar consumi din El, ci investesti inapoi din plin, ceea ce ti-a dat.

  2. Cineva spunea că nu-și găsește locul pe pămînt, prin urmare trebuie să aparțină cu siguranță unei alte lumi :)

  3. Asta sunt curioasa sa aflu… (ceea ce inseamna ca inca nu-s acolo…) daca atunci cand voi fi acolo unde cred ca vrea El sa fiu, ma voi simti „acasa”, la locul meu, sau si atunci va lipsi, tot atat de mult ca si acum, acel ceva… ceva ce va ramane atunci de intalnit doar in cer. (Oare se intelege ce-am scris? :-) )

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.