Cea mai importantă cerere în rugăciune

„Cea mai importantă rugăciune înseamnă ca cea mai importantă persoană din univers să facă cel mai important lucru din univers.

De aceea Isus pune această cerere la începutul rugăciunii Tatăl nostru: „Sfințească-se Numele Tău.”

Dumnezeu este cea mai importantă persoană din univers. Mai importantă decît toți ceilalți puși împreună.

Toate neamurile sunt ca o nimica înaintea Lui, nu sunt decât nimicnicie şi deşertăciune.” (Isaia 40:7)

În cazul lui Dumnezeu, a-L sfinți (în original: To “hallow” means to “sanctify” – în limba română nu există două cuvinte pentru „a sfinți”, sper să nu greșesc) înseamnă a-L pune deoparte în mintea și inima ta ca cel mai mara și mai frumos și mai valoros.

„Sfințească-se Numele Tău” înseamnă, ”Fă în așa fel încît Numele Tău să fie sfințit. Folosește-Ți puterea și înțelepciunea și dragostea infinită pentru ca miliarde de inimi și minți să Te admire și să te prețuiască mai mult ca orice lucru.”

De aceea voi sfinţi Numele Meu cel mare, care a fost pângărit printre neamuri, pe care l-aţi pângărit în mijlocul lor. Şi neamurile vor cunoaşte că Eu sunt Domnul, zice Domnul Dumnezeu, când voi fi sfinţit în voi sub ochii lor.” (Ezechiel 36:23)

Din dragoste pentru Mine, din dragoste pentru Mine vreau să lucrez! Căci cum ar putea fi hulit Numele Meu? Nu voi da altuia slava Mea.” (Isaia 48:11)

Roagă-L pe Domnul să te ajute ca să-ți faci din cea mai importantă rugăciune, cea mai des rostită rugăciune a ta. Și Cel pe care-L dorești cel mai mult îți va răspunde.”

Tradus după un articol de John Piper – The Most Important Prayer Request in the World

2 gânduri despre &8222;Cea mai importantă cerere în rugăciune&8221;

  1. Il rog pe bunul Dumenezeu sa mi ofere un serviciu si un sot bun. Fie voia lui Dumnezeu, ii multumesc pentru tot ajutorul oferit. Amin

  2. ai zis drept că e bun și bine ai făcut că I-ai mulțumit, însă Biblia spune să căutăm mai întîi Împărăția lui Dumnezeu și toate aceste lucruri ni se vor da pe deasupra. Fii binecuvîntată cu înțelepciune, dragă Valentina! Bine ai venit !

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.