„They have no excuse,” says Paul, of those who worship the creature rather than the Creator. „Deep calls to deep” in creation, and in our hearts we know His name. He calls to us in the sunrise, in a beautiful view, in music and dance. Pity the man who does not answer.
Citeşte un articol pe care l-am găsit superb.
„Nu există nici o scuză”, spune Paul, „pentru cei care se închină creației și nu Creatorului”. „Profunzimea cere profunzime” în creație, iar în inimile noastre Îi cunoaștem Numele. El ne cheamă din răsăritul soarelui, printr-o panoramă frumoasă, prin muzică și dans. Milă pentru cel ce nu răspunde. [tradus de mine, cerut scuze pentru eventualele inexactități de interpretare]
Pe măsură ce s-a desfășurat firul vieții mele, ce acum a ajuns la vreo 20 de metri lungime, am învățat că oamenii nu știu aproape nimic din Dumnezeu. Tot ceea ce cunosc oamenii sînt doar crîmpeie din divinitate. Am învățat că Dumnezeu se descoperă în ORICE lucru, fiecărui om, în mod diferit. Este doar o chestiune de acceptare: să accepți că Dumnezeu există. Absolut orice pledează în favoarea Lui.
Iată ce mi-am notat mai demult despre muzică, într-o noapte tîrzie:
„Nu se poate ca muzica să provină de altundeva decît de la un Geniu Muzical. Ea este gaura cheii de la ușa Cerului prin care putem să ne aburcăm ca să tragem puțin cu ochiul la ce ne așteaptă acolo. Muzica are un fel deosebit de a merge direct la suflet și de a-i potoli o sete apăsătoare, o sete ce o s-o avem și în Cer, pentru că acolo se va cînta. Sufletul nostru este setos după Dumnezeu și muzica Lui, oricare ar fi ea.”
Am descoperit lucruri ce nu le-am citit și auzit nicăieri în umblarea mea cu Dumnezeu, pentru că am ales să cred… și să-L rog să fie altfel cu mine. I-am cerut să fie diferit de orice a simțit vreun om pînă acum. Și așa a fost. Am descoperit lucruri șocante despre El… atît de șocante încît dacă le-aș spune aici NIMENI nu le-ar crede și m-ar declara căzut în apostazie.
Te încurajez să-L cauți pe Dumnezeu în orice lucru al vieții și să îndrăznești să-I pui geniul la încercare, acel geniu de a fi diferit cu fiecare om în parte, și totuși Același din veșnicie în veșnicie. Te încurajez să încerci să abandonezi să mai crezi tot ce spun alții despre El (inclusiv eu) și să începi să-L descoperi singur(ă). O să ai parte de surprize plăcute.
Cred cu tărie că Dumnezeu dorește acest lucru, dorește să fie descoperit în mod unic și diferit de fiecare om pe care l-a creat. Încearcă să gîndești și să simți pentru tine, nu ceea ce au gîndit și simțit alții.
Nu zic că ce spun sau scriu alții despre Dumnezeu nu e bine, nu e corect, însă spun doar că ceea ce mărturisesc ei este doar felul lor prin care Îl văd pe Dumnezeu, nu și felul tău sau al meu. Cred că de prea multe ori ducem lipsă de unicitate și diversificație în ce privește perspectiva noastră a Dumnezeului nostru. Parcă prea mult neglijăm faptul că sîntem totuși și din fericire, diferiți. Articolul nu pare să aibă nici o legătură cu titlul, dar hai să privim cu ce ne ajută în maratonul nostru:
- Ar trebui să conștientizăm că așa cum noi Îl simțim pe Dumnezeu în mod diferit tot așa și celălalt Îl simte diferit de noi, prin urmare acest lucru nu ar trebui să fie un impediment în a sta în legătură cu aproapele nostru, dimpotrivă, să fie tocmai un liant, să vedem în celălalt o nouă perspectivă proaspătă, fascinantă a Tatălui.
- Dumnezeu este diferit pentru fiecare în parte, dar totuși același, iar Același Dumnezeu a plătit ACELAȘI preț pentru păcatul meu, al tău, al lui și al ei și avem parte la ACELAȘI dar, care este viața veșnică (Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 6-23)
- Avem cu toții aceeși valoare în ochii Lui, iar asta ne spune clar și simplu Ioan 3:16 – „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” – El a iubit lumea, adică pe toți, fără discriminare, fără părtinire.
___
1. Maratonul unității: Ramă generală
2. Maratonul unității: Avem nevoie de unitate în El?
3. Maratonul unității: Trilogia „comunicare-relație-unitate”
4. Maratonul unității: Cauze pentru care ne este greu să fim uniți
5. Maratonul unității: Lipsa părtășiei cu El
6. Maratonul unității: Oameni diferiți, același Dumnezeu, același preț, aceeași valoare
7. Maratonul unității: Păcatul – zidul dintre mine și El, dintre mine și ei
8. Maratonul unității: Atitudini greșite – indiferența și lipsa de interes
9. Maratonul unității: Un timp de părtășie defectuos cu ceilalți
10. Maratonul unității: Lista „To do” – Legea Împărătească
11. Maratonul unității: Temă pentru acasă
12. Maratonul unității: Concluzii și ce nu s-a spus încă
Articol scris de Anddij
„[…] pentru ca ei să fie una, cum sîntem și noi.” (Domnul Isus Hristos)
este superb articolul asta Andrei. Cred ca Dumnezeu vrea intradevar sa Il cunoastem personal. Nimeni nu poate intelege legatura intima si profunda dintre doua persone, asa cum o intleg ele. Ele au construit-o daruind din fiintele lor. Unitatea cu Dumnezeu e ceva extraordinar, ceva ce nu poate fi exprimat prin cuvinte pamantesti.
Iti dai seama ca El e Domnul universului si a creat toate astea prin cuvant??!!! Doamne,da-ne credinta si ajuta-ne sa constientizam cine es Tu cu adevarat!
Dumnezeu e absolut minunat și uimitor tocmai prin faptul că este atît de deștept cît să se arate diferit fiecărui om în parte. Da, e extraordinar, este ieșit din ordinar!
Urmează un articol nonconformist despre Dumnezeu. Am găsit un autor care gîndește ca mine. Stay tuned!
[…] pentru care ne este greu să fim uniți 5. Maratonul unității: Lipsa părtășiei cu El 6. Maratonul unității: Oameni diferiți, același Dumnezeu, același preț, aceeași valoare 7. Maratonul unității: Păcatul – zidul dintre mine și El, dintre mine și ei 8. […]